Recuperació de l'IVA no cobrat

Recordeu que la vostra empresa pot recuperar l'IVA dels impagats.

 Recuperació de l'IVA no cobrat

Si un client no paga una factura, transcorregut un any des de la meritació de l'operació podrà dur a terme els tràmits per recuperar l'IVA transferit (si la vostra empresa factura menys de 6.010.121,04 euros anuals, només haureu d'esperar sis mesos per iniciar aquests tràmits). En ambdós casos, tindreu sis mesos per completar-los.

No obstant això, si abans de finalitzar aquests terminis el vostre client es declara en concurs, haureu d'anticipar-vos als procediments de recuperació de l'IVA:

  • Heu d'emetre la factura rectificativa dins dels tres mesos següents a la publicació en el Butlletí Oficial de l'Estat de la interlocutòria concursal i enviar-la al deutor (amb còpia a l'administrador concursal).
  • Disposareu d'un mes des de l'emissió de la factura rectificativa per comunicar a Hisenda —a través del formulari específic que apareix a la seva Seu Electrònica— que has fet aquesta rectificació.

En aquest sentit, l'administrador concursal ha de comunicar a tots els creditors la publicació de la interlocutòria de declaració de concurs. No obstant això, podria endarrerir-se en aquest tràmit, amb el risc que la vostra empresa no pugui dur a terme la rectificació a temps. Vegeu com reduir aquest risc:

  • Si sospiteu que un client entrarà en concurs de creditors, consulteu periòdicament el Tablón Edictal Judicial Único del BOE (apartat de “Edictos Judiciales”), en el qual es publiquen els anuncis de concurs de creditors.
  • A la pàgina web www.publicidadconcursal.es també es pot comprovar si un deutor està en concurs de creditors (tot i que a la pràctica la informació triga una mica més a aparèixer que al BOE).

 

Els nostres professionals us acompanyaran en els tràmits de recuperació de l'IVA, de manera que compliu amb tots els requisits formals per obtenir-lo.